Gîte / Cottage

Flore (Vive le Vert)


Onze twee Gîtes 'Faune' en 'Flore' zijn een toewijding aan de natuur en zorgvuldig ontworpen om hun omgeving aan te vullen. Twee individuele eigentijdse accommodaties die naadloos opgaan in de omgeving zodat u optimaal kunt genieten van uw vakantie, in privacy, comfort, luxe en stijl.

Bij Vive le Vert geloven we dat vakantie kostbaar is. Tijd doorbrengen met familie, vrienden en geliefden is belangrijk. Het draait allemaal om het maken van blijvende herinneringen. 

Gelegen op een privé landgoed in een Nationaal Park diep in de prachtige Dordogne. Vive le Vert biedt een sereen toevluchtsoord gewijd aan het vieren van de natuur voor het hele gezin. Genesteld te midden van weelderig groen en schilderachtige landschappen, bieden onze gîtes een meeslepende ervaring waar gasten opnieuw in contact kunnen komen met de natuurlijke wereld en de perfecte uitvalsbasis om de Dordogne te ontdekken.

Vanaf het moment dat je aankomt, word je omhuld door de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van het platteland. Of het nu gaat om wakker worden met het zachte getjilp van vogels of sterren kijken onder de uitgestrekte, heldere hemel terwijl je wordt toegezongen door uilen. Elk moment hier is een kans om de schoonheid en rust van de natuur te waarderen.

Gasten worden aangemoedigd om de omgeving te verkennen, of het nu gaat om wandelingen langs kronkelende paden, ontspannen fietstochten, zwemmen in natuurlijke meren, avonturenparken of na een dagje uit gewoon genieten van een verfrissende duik in het zwembad in de rustige ambiance van onze tuinen.

Twee prachtige gîtes om uit te kiezen: ' Faune' en 'Flore', elk met een charmante buitenkant versierd met rustieke stenen muren en houten luiken. Genesteld te midden van weelderig gebladerte en het kleurrijke canvas van de pracht van de natuur, bieden beide gîtes ligbedden om te zonnebaden en de mogelijkheid om desgewenst een verfrissende duik in het zwembad te nemen. Geniet van sporten op het gazon, buiten dineren op het terras of steek de barbecue aan voor een heerlijke avond en ontspan op de melodieën van tjilpende vogels bij zonsondergang, vergezeld van een glas wijn en lokaal gemaakte kaas.

De verhuurder, Vincent & Paul

Advertentie online sinds augustus 2024

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Wij zijn Vincent en Paul, een Nederlands/Engels stel dat elkaar vele jaren geleden toevallig ontmoette in Sydney, Australië. We besloten op ons 25-jarig jubileum samen om Nederland te verlaten en naar de Dordogne te verhuizen, deze regio van Frankrijk is verbluffend mooi en vol met natuur, heeft uitstekend eten, wijn, cultuur en geschiedenis.

Ons doel is om een onvergetelijk en stressvrij verblijf te bieden in een van onze comfortabel ingerichte gîtes, zodat u het beste uitje kunt hebben, en we zouden u graag ontvangen.

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEAL Veilig betalen met: Visa Veilig betalen met: Mastercard Veilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie

Toelichting op de prijzen & annuleringsvoorwaarden

Wij geloven in duidelijke en transparante prijzen. Daarom zijn onze prijzen inclusief het gebruik van gas, water en elektra, evenals beddengoed en handdoeken (één set per persoon), wifi, bluetooth-luidspreker en de eindschoonmaak van de gîte, zijn alles inbegrepen in de prijs - Geen verborgen kosten!

Inchecken: 16:00 uur - Uitchecken: 11:00 uur

Aanbetalingen zijn niet vereist, maar we vragen u wel om de gîtes en de omgeving met respect en verantwoordelijkheid te respecteren.

Ja, we zijn bedraad, Wi-Fi en een draagbare Bluetooth-luidspreker zijn aanwezig voor uw plezier. Een babybedje en -stoel is op aanvraag beschikbaar. Neem gerust contact met ons op als je meer informatie of hulp nodig hebt.

En natuurlijk verwelkomen we je geliefde harige vrienden, neem contact met ons op als je je gekoesterde uitgebreide familieleden mee wilt nemen.

In het laagseizoen is het mogelijk om gîte Flore per nacht te reserveren op aanvraag en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Neem gewoon contact met ons op om dit te regelen.

Bij verlies van een sleutel brengen wij 150 euro in rekening voor vervangend slot en hardware.


Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
zo 15-sep-2024
tot
ma 30-sep-2024
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 650,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -
van
ma 30-sep-2024
tot
di 01-apr-2025
Minimaal verblijf 1 nacht
Week € 630,00
Midweek -
Nacht € 90,00
Weekend -
van
di 01-apr-2025
tot
vr 25-apr-2025
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 650,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -
van
vr 25-apr-2025
tot
zo 01-jun-2025
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 790,00
Midweek -
Nacht € 115,00
Weekend -
van
zo 01-jun-2025
tot
ma 30-jun-2025
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 825,00
Midweek -
Nacht € 120,00
Weekend -
van
ma 30-jun-2025
tot
zo 31-aug-2025
Minimaal verblijf 3 nachten
Week € 1030,00
Midweek -
Nacht € 150,00
Weekend -
van
zo 31-aug-2025
tot
ma 15-sep-2025
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 895,00
Midweek -
Nacht € 130,00
Weekend -
van
ma 15-sep-2025
tot
di 30-sep-2025
Minimaal verblijf 2 nachten
Week € 750,00
Midweek -
Nacht € 110,00
Weekend -

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

DE HEERLIJKE DORDOGNE :-
Vive le Vert biedt de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de betoverende Dordogne-regio, met zijn middeleeuwse kastelen, charmante dorpjes en wereldberoemde keuken. Of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje of een gezinsuitje, onze gîtes bieden een onvergetelijke ervaring te midden van de schoonheid van het Franse platteland.
De ongerepte natuur van de Dordogne, Périgord nodigt u uit om eropuit te gaan en te verkennen. Er zijn vele, goed gemarkeerde fiets- en mountainbikeroutes. Op veel plaatsen langs de rivieren kun je kano's huren en beginnen met peddelen, plezier voor het hele gezin.

Het meer van Grand Etang de St Estephe is heel dichtbij en biedt u tal van watersportfaciliteiten. Ook karten, quad rijden, paardrijden, golfen is mogelijk in de omgeving van de vakantiehuizen.

RESTAURANTS, ETEN EN WIJN:
Er zijn verschillende restaurants, cafés en supermarkten van alle soorten en niveaus in en rond Vive le Vert, de keuze is aan u. Om ons heen bevinden zich vele wijngaarden en verschillende wijnhuizen waar u de wijnen "a la proprieté" kunt bezoeken, proeven en kopen. Wekelijks zijn er lokale markten waar u vers fruit, lokale delicatessen, brood, kazen, vlees, olijven etc. kunt kopen. De markt in ons naburige dorp Piegut is bekend en trekt elke woensdag veel bezoekers. Het is slechts een korte 15 minuten rijden van ons en een echte smaak van het Franse Dordogne-leven.

BROCANTE, ANTIEK, BRIC A BRAC MARKTEN:
Voor de fanatieke verzamelaars kun je struinen over de vele markten met oudheden, aardewerk, brocante en snuisterijen, waar ze allemaal eten en drinken verkopen voor de blije shoppers.

Dit deel van de Dordogne, de Périgord-limousine, staat bekend om zijn rundvlees, foie gras, eendenborsten, kazen, kastanjeproducten en truffels. Je vindt het op de menukaart van veel lokale restaurants. Geniet ervan samen met de lokale wijnen , dan is uw culinaire ervaring zeker tot grote tevredenheid gekomen.

CULTUUR:
Middeleeuwse dorpen en oude steden nodigen uit tot bezoek. Oude huizen, kerken, kathedralen en monumenten nemen je mee terug in de tijd. Brantome is bijvoorbeeld een bezoek waard, bekend als Het Venetië van de Dordogne, hier kunt u winkelen bij creatieve kraampjes op de markt, de kathedraal bezoeken, varen op een boot of eten en drinken in veel van de cafés en restaurants aan de rivier. Er is ook de oude stad Perigueux, een Gallo-Romeinse stad met een centrum van kleine straatjes vol lokale winkels, restaurants en marktplaatsen in een historische omgeving.

Een andere stad genaamd Sarlat, in het centrum van de Périgord-regio is zeker de moeite waard om te zien, de hele stad is als een monument. Dan is er Bergerac dat bekend staat om zijn smakelijke wijnen en wijngerelateerde bezienswaardigheden.

Stap in de geschiedenis en bezoek een van de vele grotten met prachtige creaties van stalactieten en stalagmieten, prehistorische woningen, rotstekeningen etc. Bijvoorbeeld Grottes de Villars, Grotte de Rouffignac, La Roque St Christophe. Verschillende kastelen zijn ook open voor het publiek, gebouwd in of op rotsformaties, op prachtige locaties in het landschap en met speciaal ontworpen tuinen rondom.

HOE KUNT U ONS VINDEN:
Onze gîtes liggen aan de rand van het pittoreske dorpje Bussière-Badil.

Het is slechts 5 uur rijden van Parijs naar ons stukje paradijs in de prachtige Dordogne.

Onze dichtstbijzijnde luchthavens zijn Limoges (1 uur), Bergerac (1 uur en 47 minuten) en Bordeaux (2 uur) - alle luchthavens bieden huurauto's aan.

Ons dichtstbijzijnde treinstation ligt op 45 km afstand in Angoulême en een hogesnelheidstreinverbinding tussen Parijs en Bordeaux loopt vlot, evenals de Eurostar van Londen naar Bordeaux.

Plattegrond


Indeling

Woonkamer
Begane grond
50 m2

Tegels

Eethoek / Eettafel

Eetkamerstoelen (6)

Slaapkamer 1
1e verdieping
18 m2

Bed: 2-persoons 200 x 180 cm

Zeil / linoleum

Dekbedden

Slaapkamer 2
1e verdieping
18 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Zeil / linoleum

Slaapkamer 3
1e verdieping
10 m2

Bed: 1-persoons 200 x 90 cm

Bed: Opklapbed 180 x 90 cm

Tegels

Badkamer
Begane grond
5 m2

Toilet

Douche

Wastafel

Bijkeuken
Begane grond

7 m2

Keuken

Soort: Open

Fornuis: Keramisch (4 Kookzones/branders)

Afzuigkap

Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Opbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 100 m2

Kinderen

  • Kinderbed
  • Kinderspeelgoed
  • Traphekjes

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Wandelen
  • Watersport
  • Zwemmen

Populaire thema's

  • Attractieparken
  • Cultuur & historie
  • Kindvriendelijk
  • Lange termijn verhuur
  • Luxe accommodatie
  • Natuurhuisjes

Verwarming

  • Centrale verwarming

Buitenvoorzieningen

  • Barbecue
  • Parasol(s)
  • Parkeerplaats(en) (6)
  • Speeltoestel(len)
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinstoel(en) (6)
  • Tuintafel(s) (1)
  • Loungeset
  • Tuin volledig omheind
  • Hangmat

Privacy

  • Beheerder op terrein
  • Volledige privacy

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Berging
  • Hypoallergeen
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Apart toilet (1)
  • Roken niet toegestaan
  • Accommodatie op verdieping:
  • Huisdieren in overleg

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken
  • Keukenlinnen
  • Linnen voor kinderbed

Internet, wifi, audio

  • HiFi / Stereoset
  • Radio
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Games & entertainment

  • (Bord)spellen
  • (Strip)boeken


€ 630,-
per week v.a.
€ 630,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Andere vakantiehuizen van deze verhuurder