Gîte / Cottage

158237/AL

Een charmante oude boerderij, zorgvuldig gerenoveerd tot een eigentijdse woning met respect voor de originele details. Alle vloeren zijn voorzien van authentieke Santa Catarina-tegels, gemaakt in het lokale dorp en wereldwijd geëxporteerd. Dit huis biedt twee kamers: een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed, een tweede kamer met een bank die kan worden omgezet in twee eenpersoonsbedden naast elkaar, en een gezellige slaapbank in de woonkamer die ook plaats biedt aan twee personen.

Geniet van moderne gemakken zoals airconditioning in prachtig ingerichte kamers. De open woonkamer is voorzien van een volledig uitgeruste keuken en een badkamer met een regendouche. Buiten is er een privézwembad van 6 m² en een prachtig aangelegde tuin, perfect voor ontspanning die exclusief beschikbaar is voor de gasten. Honden zijn er ook dol op! Het patioterras met een eettafel kijkt uit over een kleine rivier die aan het pand grenst. Gasten zijn van harte welkom om verse sinaasappels, druiven en citroenen uit de tuin te plukken.

Genesteld in de vredige natuur, is deze locatie ideaal voor rustige retraites en verkwikkende wandelingen. De omgeving is prachtig, met weelderige landschappen en prachtige paden in Santa Catarina. In de omgeving kunt u de ongerepte stranden van Fuseta en Barril verkennen, elk op ongeveer 26-28 minuten rijden met de auto, en het strand van Cavacos, op slechts 23 minuten afstand. Een kleine winkel ligt op 8 minuten afstand in het nabijgelegen dorp, met grotere supermarkten op 15 minuten afstand.

Dit is een plek om te ontspannen en op te laden, met rust en natuurlijke schoonheid. Hoewel er geen telefoonontvangst is, bieden we een vaste lijn en sterke Wi-Fi voor uw gemak.

Het huis en de omgeving zijn niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar. Maar zelfs een ritje over de snelweg naar Sevilla of Lissabon behoort tot de mogelijkheden. Een map in het huis geeft praktische informatie, tips voor bezienswaardigheden en aanbevelingen voor restaurants en stranden.

Gelieve uw aankomsttijd in Faro door te geven, en onze beheerder zal u begroeten bij het huis en de sleutels overhandigen.

Veel plezier en geniet van de serene schoonheid van dit unieke uitje!

De verhuurder, Elena

Advertentie online sinds juli 2024

Geverifieerde verhuurder
Reageert gemiddeld binnen 1 uur
Ik ben een gelukkig mens die geniet van het leven in de Algarve. Ik kom oorspronkelijk uit Bulgarije en heb mijn huis verlaten om in Groot-Brittannië te studeren, waar ik uiteindelijk 10 jaar heb doorgebracht. Ik kwam spontaan naar Portugal en werd er verliefd op. Ik ben een marketeer en fotograaf, een vrije geest in hart en nieren die van verhalen vertellen houdt en mijn lessen, inspiraties en reizen met de wereld deel. Ik zou je graag in mijn huis willen hebben!

Je betaalt veilig online

Bij deze verhuurder kun je veilig online betalen. Lees meer over betalingen

Veilig betalen met: iDEAL Veilig betalen met: Visa Veilig betalen met: Mastercard Veilig betalen met: Bancontact Veilig betalen met: MyBank Veilig betalen met: Sofort Banking

Prijzen & reserveren

Selecteer je aankomst- en vertrekdatum op de kalender.
Selecteer je vertrekdatum.
 Minimaal verblijf  nachten.
Klik op de oranje button om je reservering te starten. Nog geen betaling nodig.
Wissen
  • 1 Aankomst- / Vertrekdatum
  • 1 Beschikbaar
  • 1 Geen prijzen beschikbaar
  • 1 Bezet
  • 1 In optie
  • 1 Arrangement

Toelichting op de prijzen & annuleringsvoorwaarden

  • De prijzen zijn inclusief gebruik van handdoeken, strandlakens en bedlinnen, eindschoonmaak van een bezemschoon huis.
  • Voor de hond geldt een toeslag van 20 euro per week.
  • 300 euro waarborgsom

Annulering

Om een reservering te annuleren, moet de huurder dit per e-mail bevestigen, zelfs als dit eerder telefonisch is gecommuniceerd.

De annuleringskosten zijn als volgt:
- Meer dan 3 maanden voor aanvang van de huur: Gratis
- 90 tot 60 dagen voor aanvang van de huur: 25% van de huurprijs
- 59 tot 30 dagen voor aanvang van de huur: 50% van de huurprijs
- Minder dan 30 dagen voor aanvang van de huur: 100% van de huurprijs

Indien de huurder annuleert op de aanvangsdatum of tijdens de huurperiode, is de volledige huurprijs verschuldigd.

Bijkomende kosten:
  • Schoonmaakkosten: €20 per hond per week
  • Borg: € 300, wordt terugbetaald na het verblijf

Tarieven

Tarieven zijn per verblijf

van
za 31-aug-2024
tot
ma 30-sep-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 770,00
Midweek -
Nacht € 110,00
Weekend -
van
ma 30-sep-2024
tot
do 31-okt-2024
Minimaal verblijf 5 nachten
Week € 546,00
Midweek -
Nacht € 100,00
Weekend -
van
do 31-okt-2024
tot
di 31-dec-2024
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 560,00
Midweek -
Nacht € 80,00
Weekend -
van
di 31-dec-2024
tot
ma 31-mrt-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 490,00
Midweek -
Nacht € 70,00
Weekend -
van
ma 31-mrt-2025
tot
wo 30-apr-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 595,00
Midweek -
Nacht € 85,00
Weekend -
van
wo 30-apr-2025
tot
za 31-mei-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 665,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -
van
za 31-mei-2025
tot
ma 30-jun-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 770,00
Midweek -
Nacht € 110,00
Weekend -
van
ma 30-jun-2025
tot
zo 31-aug-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 910,00
Midweek -
Nacht € 130,00
Weekend -
van
zo 31-aug-2025
tot
di 30-sep-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 770,00
Midweek -
Nacht € 110,00
Weekend -
van
di 30-sep-2025
tot
vr 31-okt-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 665,00
Midweek -
Nacht € 95,00
Weekend -
van
vr 31-okt-2025
tot
wo 31-dec-2025
Minimaal verblijf 7 nachten
Week € 490,00
Midweek -
Nacht € 70,00
Weekend -

Extra's

Hier vind je de eventuele verplichte en optionele bijkomende kosten.

Borgsom
€ 300,00
Per verblijf
Ter plaatse betalen | verplicht
Huisdier(en)
€ 20,00
Per week
Betalen bij boeking | verplicht

Locatie & tips

Tips van de verhuurder

Bij de woning ligt een uitgebreide informatiemap over de woning en de streek.
Geef bij het reserveren uw aankomsttijd aan, zodat mijn beheerder u op tijd bij het huis kan begroeten en de sleutels kan overhandigen.
Ik heb een verblijf van 3 maanden geboekt in Casa Catarina tijdens de "winterperiode". Casa Catarina is een gerenoveerde quintinha, een klein huis in boerderijstijl, prachtig gelegen in de heuvels van Porto Carvalhoso, boven Santa Catarina da Fonte do Bispo. Het is nogal afgelegen, maar bevindt zich in een groep van 4 huizen, dus als vrouw voelde ik me veilig genoeg alleen. Het eerste dat opvalt zijn de wit met blauwe accenten van het huis, dat ziet er heel uitnodigend uit en natuurlijk de tuin, werkelijk prachtig, vol geurige en kleurrijke planten en wandelpaden ertussen; Vele uren bracht ik door op het blauwe bankje voor het huis in de zon.
De woning is ruim en heeft alles wat je nodig hebt: een fijne woonkamer, een paar kleine trapjes naar de blauwe keuken met een 4-persoons eettafel en alle keukengerei (o.a. oven), badkamer met fijne inloopdouche en wasmachine, een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed en een kleinere slaapkamer met eventueel 2 eenpersoonsbedden en een kledingkast. Deze laatste kamer gebruikte ik als werkplek, omdat ik gedurende deze 3 maanden op afstand werk deed voor het bedrijf in Nederland, een werk zoals ze dat tegenwoordig noemen. Het belangrijkste voor mij was een goede internetverbinding en deze was inderdaad heel stabiel (zelfs beter dan in Nederland), zelfs tijdens Team- en Zoom-meetings. De eigenaar had ook de moeite genomen om de plek voor mij goed in te richten als werkplek, maar ik had alleen de bureaustoel meegenomen. In ieder geval waren zowel de eigenaar als de beheerder zeer behulpzaam en reageerden snel op vragen.
Aan de voorzijde van het huis bevindt zich een grote tuin en aan de zij/achterzijde een klein terras met parasol, daarbovenop een houten terras met dompelbad, heerlijk op warme dagen. De woonkamer en hoofdslaapkamer zijn voorzien van airconditioning (voor koude en warme lucht), beide slaapkamers hebben tevens marmeren stenen verwarming en de woonkamer beschikt tevens over een pelletkachel. Water komt uit een speciale tank, je moet normaal drinkwater kopen. Er is een rivier vlakbij, wat erg fijn is als je een hond bij je hebt. Mooie wandelroutes in de heuvels of voor mountainbikers. Het is er heerlijk rustig en je wordt 's ochtends gewekt door de vogels. De locatie is minder geschikt voor kleine kinderen of mensen die slecht ter been zijn of mensen die van veel drukte om zich heen houden.
Santa Catarina ligt op ongeveer 10 minuten rijden met de auto. Je hebt hier eigen vervoer nodig! Ik had een E-bike meegenomen, dat was geen succes tenzij je supersportief bent want die heuvels zijn behoorlijk steil ?? Er is bijna geen mobiel bereik, maar er is wel een vaste lijn en je kunt via internet bellen met Whatsapp/Skype etc.
Gelukkig waren mijn 2 kittens Luna en Mel ook welkom bij Casa Catarina en genoten vooral van de omheinde tuin, waar ze in redelijke veiligheid konden rennen en ravotten. Wat zullen ze straks tegenvallen in mijn Hollandse tuin. In het huisje is een kattenbak aanwezig.
Ik had de airco niet nodig voor de koude lucht, maar meer voor de warme lucht en dat werkte prima. Samen met de pelletkachel is het comfortabel en gezellig.
In de winter dat ik er was viel de ergste regenval in zo'n 10 jaar en dit zorgde voor wat problemen (zoals bij bijna alle huizen), maar werd netjes opgelost door de eigenaar en ook door de beheerder van het huis.
Al met al hebben wij een geweldige tijd gehad, zeker voor herhaling vatbaar.
MV

Indeling

Woonkamer
Begane grond
21 m2

Tegels

Fauteuil(s) (2)

2-persoonsslaapbank (1)

Slaapkamer 1
Begane grond
12 m2
Slaapkamer 2
Begane grond

Bed: Opklapbed

Natuursteen

Badkamer
Begane grond
21 m2
Zwembad

Soort: Openlucht zwembad / Opbouw zwembad

Verwarming: Niet verwarmd zwembad

Privacy: Privé zwembad

Faciliteiten

Type accommodatie

  • Gîte / Cottage

Woonoppervlakte

  • 110 m2

Sport & recreatie

  • Fietsen
  • Golf
  • Wandelen
  • Zwemmen
  • Padel

Populaire thema's

  • Attractieparken
  • Stedentrip
  • Cultuur & historie
  • Overwinteren
  • Natuurhuisjes
  • Zon, zee & strand

Verwarming

  • Houtkachel
  • Boiler
  • Airconditioning

Internet, wifi, audio

  • Satellietontvanger
  • Wifi
  • Internetaansluiting

Buitenvoorzieningen

  • Ligstoel(en)
  • Parasol(s)
  • Tuin
  • Tuintafel(s)
  • Tuin volledig omheind

Faciliteiten

  • Wasmachine
  • Hal
  • Huisdieren toegestaan
  • Berging
  • Bijkeuken / wasruimte
  • Roken niet toegestaan

Linnengoed

  • Bedlinnen
  • Handdoeken (15)
  • Keukenlinnen
  • Strandlakens (4)

Privacy

  • Vrijstaande woning


€ 490,-
per week v.a.
€ 490,-
per week v.a.
Aankomst
-
Vertrek Selecteer
  • Géén boekingskosten
  • Gebruik onze service gratis!
  • Je boekt direct bij de eigenaar
Je betaalt veilig online

Anderen bekeken ook:

Casa da Azinheira

8,8
Vanaf per nacht € 139,- v.a. per week per week € 973,-